BriSCA-NL.com  
 
BriSCA-NL.com
 
 
BriSCA-NL.com 17-06-2014 BriSCA-NL nieuws JUNI 2014
     
  Stockcar F1 Wereldkampioenschap te Coventry - 19, 20 en 21 september


Beste stockcar F1 rijders,

Op zaterdag 20 september staat het Wereldkampioenschap stockcar F1 gepland te Coventry. Gedurende het seizoen in Nederland worden er WK kwalificatie wedstrijden gehouden. De 5 beste in punten op het land/sintel zijn automatisch geplaatst voor de WK finale op zaterdag. De 3 beste in punten op het asfalt zijn automatisch geplaatst voor de WK finale te Coventry. Direct na de laatste WK kwalificatie wedstrijd worden de puntenlijsten opgemaakt (inclusief 1 schrapresultaat). Deze zullen worden geplaatst op de diverse websites waaronder die van BriSCA NL. De stockcar F1 rijders die interesse hebben kunnen zich, vanaf de laatste WK Kwalificatie wedstrijd, melden bij Frans van den Dool of Henri Wittebol via email naar info@brisca-nl.com tot uiterlijk 1 september 2014. Indien een rijder van de top 5 van het land/sintel of van de top 3 van het asfalt, zich niet meldt voor 1 september 2014, dan komt de eerst volgende van de puntenlijst in aanmerking voor de WK finale. De laatste WK kwalificatie wedstrijd op land/sintel wordt verreden op 23 augustus te Emmen. De laatste WK kwalificatie wedstrijd op asfalt wordt verreden op 24 augustus te Lelystad.

Consolation Semi Final stockcar F1. Dit jaar wordt in Engeland de Consolation Semi Final georganiseerd op maandag 26 juli, in tegenstelling tot andere jaren. Voorgaande jaren werd de Consolation Semi Final verreden op de WK finale dag. Daar mochten nog 4 extra rijders van het vaste land, naast de Engelse deelnemers, een poging wagen voor een plek in de WK finale. Voor rijders van het vaste land vinden wij het ondoenlijk om op maandag voor n dag af te reizen naar Engeland daarom is met BriSCA in Engeland overeen gekomen dat dit jaar 2 extra rijders van het land/sintel mogen deelnemen aan de WK finale. Omdat volgend jaar waarschijnlijk de WK finale op asfalt wordt georganiseerd mogen dan 2 extra rijders van het asfalt deelnemen aan de WK finale (onder voorbehoud). Het is aan de Acon en aan Speedway Emmen nader te bepalen welke rijder zij afvaardigen naar de WK finale (Consolation Semi Final plek).

Op vrijdag 19 september 2014 worden stockcar F1 wedstrijden georganiseerd voor de overseas drivers. Er mogen maximaal 48 rijders van het vaste land deelnemen aan de wedstrijd van vrijdagavond, ook te Coventry. Ook hier geldt dat de rijders in volgorde van de kwalificatie puntenlijst (2/3 land/sintel, 1/3 asfalt) mogen deelnemen aan de wedstrijd op vrijdag. Indien je mee wilt rijden laat dit dan weten, na de laatste WK kwalificatie wedstrijd echter vr 1 september 2014.

Op zondag 21 september 2014 wordt zoals altijd de World Masters verreden op het circuit te Northampton. Indien je wilt deelnemen aan deze wedstrijd, kun je je aanmelden tussen 24 augustus en 1 september 2014 via email naar info@brisca-nl.com .

Let op: er zijn enkele verschillen tussen het BriSCA UK F1 en BVSR F1 reglement waaronder het schokbreker reglement. De dubbelverstelbare schokbrekers zijn niet toegestaan in Engeland. Wij zijn nog in overleg met BriSCA UK hoe we hier tijdens het weekend mee om moeten gaan voor de Nederlandse deelnemers. Nadere informatie volgt.

Voor het WK stockcar F1 evenement te Coventry zijn we op zoek naar kinderen die samen met de stockcar F1 rijders willen deelnemen aan de voorstellingsronde. Indien je interesse hebt stuur dan een email met je naam en leeftijd naar info@brisca-nl.com .

Daarnaast zijn we op zoek naar een zanger of zangeres die het Nederlands volkslied wil zingen op zaterdagavond. Indien je interesse hebt stuur dan een email naar info@brisca-nl.com .

Meer informatie volgt binnenkort.

Met vriendelijke groeten,

BriSCA NL
     
 


SPONSOREN 2014

hertz


 
                        
                          
                                     Copyright BriSCA-NL 2013