BriSCA-NL.com  
 
BriSCA-NL.com
 
 
BriSCA-NL.com 11-08-2014 | Aanvullende informatie WK kwalificatie procedure 2014
     
  Aan het einde van de 8 WK kwalificatie wedstrijden zowel op land/sintels als asfalt is bekend welke 8 rijders zich hebben gekwalificeerd voor het WK stockcar F1 te Coventry. De kwalificatierondes eindigen in het weekend van 23 (Speedway Emmen) en 24 augustus (NOV Lelystad). Indien een rijder niet is geļnteresseerd en afziet van zijn kwalificatieplek zal aan de volgende rijder in de WK kwalificatie puntenlijst worden gevraagd of hij/zij wil deelnemen etc. Rijders krijgen maximaal een week bedenktijd. De rijders die zich gekwalificeerd hebben rijden op zaterdag de "time trials" samen met de Nieuw Zeelandse en Amerikaanse stockcar F1 deelnemers. De rondetijd bepaalt de startplek in de WK finale: 3e, 6e, 9e, 12e en 15e rij.

De rijders die zich kwalificeren via de Consolation Semi Final, dat zijn de winnaar van het OPEN NK Sint Maarten op 10 augustus en de winnaar van de EXTRA RACE WQ Concelation Semi Final 23 augustus op Emmen , kwalificeren zich voor de WK F1 finale echter zij nemen geen deel aan de "time trials", zij starten op rij 18. Wanneer een rijder zich zowel via de WK kwalificatie als Consolation Semi Final Open NK Sint Maarten heeft gekwalificeerd gaat automatisch de plek naar nummer 2 enz enz van het Open NK .

Rijders die deelnemen aan de WK Finale dienen te voldoen aan het BriSCA technisch reglement oa. Amercan Racer banden en Dampertechs schokbrekers. Voor rijders die op vrijdag en in de overige heats op zaterdag meerijden zijn we nog in overleg met BriSCA UK over schokbrekers.
 
 
     
 


SPONSOREN 2014

hertz


 
                        
                          
                                     © Copyright BriSCA-NL 2013