BriSCA-NL.com  
 
BriSCA-NL.com
 
 
BriSCA-NL.com NIEUWS | 09-06-2015    Disciplinaire Commissie NOSP
   
  Beste stockcar F1 rijders,

Wij willen jullie er (nogmaals) op attenderen dat er sinds oktober 2014 een samenwerkingsverband is opgericht tussen de Nederlandse en Belgische Oval- en Speedway circuits. Deze circuits werken samen in het opstellen van een racekalender met zo weinig mogelijk overlap en hebben een gezamenlijk doel om de sport te promoten en de regels zo eenduidig mogelijk toe te passen.

Tevens heeft de NOSP een disciplinaire commissie ingesteld, om de begane overtredingen te toetsten aan het NOSP Rulebook. Deze tuchtcommissie is de CDM(commissie disciplinaire maatregelen). De CDM bestaat uit een 5 tal vertegenwoordigers van NOSP aangesloten clubs. Bij voorkeur de wedstrijdleiders. Een uitspraak van de CDM is bindend bij een 4/5 meerderheid.

De CDM toetst op basis van verstrekte informatie van de aangesloten circuits en het wederhoor/verweer van de betrokken coureurs. Het NOSP Rulebook en een raamwerk van overtredingen met bijbehorende straffen dient als basis voor de besluitvorming van de CDM.

Lichte overtredingen tijdens de wedstrijd kunnen door de wedstrijdleiding worden bestraft met een diskwalificatie, voorwaardelijke schorsing of een schorsing tot 3 maand of langer. Deze straf hoeft niet per definitie aangemeld te worden bij de CDM.

Zwaardere overtredingen( bijvoorbeeld lichamelijk geweld en of serieuze bedreigingen)kunnen door de wedstrijdleiding/bestuur worden voorzien van strafadvies, (incl. bewijsmateriaal ) en aangemeld bij de CDM. Daarnaast is het ook mogelijk technische zaken aan te melden. Hierbij valt ook te denken aan smeren van banden en gebruik van tractioncontrol, maar ook het overschrijden van de toegestane cilinderinhoud, of vergelijkbare vergrijpen.
Op de website van de NOSP www.nosp.nl staat alle informatie over de procedures en een basic rulebook. Daarnaast worden op de website ook de uitgesproken sancties online geplaatst.

Op de websites van de aangesloten circuits kun je veelal een link vinden naar de website, evenals de site van BriSCA NL zie www.brisca-nl.com onder het kopje NOSP in het menu.

 
 
 
 SPONSOREN 2015

hertz


OTHERS
 
                        
                          
                                     Copyright BriSCA-NL 2013